Competence centres

Younity : specialisten, samen, voor u.

Discriminatie

Discriminatie issues kunnen zich voordoen in alle fasen van de arbeidsrelatie: van aanwerving tot promotie, bij een vertrek uit onderneming of een disciplinaire sanctie, bij de samenstelling van en salarispakket, bij het bepalen van het toepassingsgebied van aanvullende pensioenplannen, arbeidsvoorwaarden, gedragscodes, enz.  

In welke mate kunnen werknemers verschillend behandeld worden? Welke criteria kunnen een verschillende behandeling rechtvaardigen? Wat zijn de regels voor verzekeringsondernemingen of dienstverleners die medische plannen beheren in opdracht van een werkgever?    

Discriminatie issues zijn eer serieuze risicofactor voor een onderneming, maar tegelijk is gelijke behandeling een instrument dat kan bijdragen tot een succesvol diversiteitsbeleid.    

Discriminatie claims zijn vaak omvangrijk en kunnen stevig gemediatiseerd worden, wat de reputatie va de onderneming zou kunnen schaden.    

Om onze cliënten bij te staan en hen te helpen om discriminatievalkuilen te vermijden heeft  Younity een “expertise centrum” opgericht dat zich toelegt op gelijke behandeling en focust op zowel de private als de publieke sector. Een team van experten in arbeidsrecht  en pensioenrecht garandeert een 360°-aanpak in overeenstemming met Belgische en Europese wetgeving en rechtspraak.  

Wij staan ondernemingen bij in de voorbereiding van ondernemingspolicies maar ook wanneer een ongelijke behandeling zich heeft voorgedaan, o.a. door discriminatieclaims te behandelen voor de arbeidshoven en -rechtbanken.    

Ook organiseren we op regelmatige basis in-house en externe opleidingen omtrent thema’s die verband houden met gelijke behandeling.  

Contacteer ons

Door dit formulier in te vullen, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken overeenkomstig ons privacy beleid.