Competence centres

Younity : specialisten, samen, voor u.

Ziekenhuiswetgeving

Qua headcount vertegenwoordigt de ziekenhuissector een groot deel van de economische activiteit in België. Talrijke artsen, verpleegkundigen of omkaderend personeel is werkzaam in de Belgische ziekenhuizen, waarbij de verhoudingen tussen de beheerder en de artsen het voorwerp uitmaakt van specifieke wettelijke bepalingen.      

Younity is zeer goed vertrouwd met de human resources aspecten van de ziekenhuissector dankzij haar standvastige relaties met verschillende ziekenhuizen. Onze specifieke expertise laat ons toe u bij te staan in de verhouding tussen de beheerder en het medisch personeel alsook in alle vragen betreffende de bevoegdheden van de medische raad of de algemene vergadering van artsen. Ook behoort het algemeen HR-beleid binnen gezondheidsinstellingen tot onze expertise.        

We kunnen u helpen met het opstellen van de statuten, het intern of medisch reglement van een non-profit organisatie, in overleg met de medische raad, zodat de belangen van alle partijen verenigd zijn, en de teksten in overeenstemming zijn met de wettelijke voorschriften. Ook staan we u bij in fusies of joint-ventures tussen gezondheidsinstellingen, bijvoorbeeld met het personeelsbeleid ná de fusie, of de overgang van private naar publieke sector of omgekeerd.    

Onze experten beheersen de finesses van paritair comité 330 bijvoorbeeld inzake arbeidstijd of vestiairetijd. Wij kunnen u dan ook helpen in geval van een sociale inspectie of bij conflicten met vakbonden.    

Gelet op onze specifieke ervaring kunnen we uiteraard ook tussenkomen voor de rechtbanken in geschillen waar stakeholders van de ziekenhuissector betrokken zijn.   

Contacteer ons

Door dit formulier in te vullen, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken overeenkomstig ons privacy beleid.